Tyto kandované mandle chutnají tak dobře, když jsou teplé. Nahraďte je jakýmikoliv ořechy, které máte raději.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 15 minut
- Přídavný čas: 15 minut
- Celkem: 35 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 šálek bílého cukru
- ½ šálku vody
- 1 lžíce mleté skořice
- 2 šálky celých mandlí
Postup
- Plech na pečení vyložte voskovaným papírem.
- V hrnci na středním ohni smíchejte cukr, vodu a skořici a přiveďte je k varu.
- Přidejte mandle.
- Směs vařte a míchejte, dokud se tekutina neodpaří a na mandlích nezůstane sirupový povlak.
- Mandle nasypte na připravený plech.
- Pomocí dvou vidliček oddělte hrudky a rozprostřete je do rovnoměrné vrstvy.
- Nechte asi 15 minut vychladnout.