Rychlé, snadné a chutné dýňové lívance od nuly. Podávejte teplé s máslem a sirupem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 a ¼ hrnku hladké mouky
- ¼ šálku bílého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
- 1 šálek mléka
- ½ šálku dýňového pyré
- 1 rozšlehané vejce
- 1 lžíce rostlinného oleje
Postup
- Do mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a muškátový oříšek.
- V míse prošlehejte mléko, dýni, vejce a olej.
- Mléčnou směs vlijte do moučné směsi a míchejte, dokud se nevlhčí.
- Těsto bude mírně hrudkovité.
- Rozehřejte lehce naolejovanou pánvičku na středně vysokou teplotu 175 °C
- Po velkých lžících nakapejte těsto na pánev a vařte, dokud se nevytvoří bubliny a okraje nejsou suché, 1 až 3 minuty.
- Obraťte je a smažte, dokud nezhnědnou i z druhé strany, asi o 1 minutu déle.
- Postup opakujte se zbývajícím těstem.