Sněhové pusinky

Tyto krásné sněhové pusinky jsou lehké jako vzduch, dokonale sladké a jejich příprava je tak snadná. Skvěle se hodí ke kávě a vypadají báječně na tácu se sušenkami.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Přídavný čas: 2 hodiny
  • Celkem: 3 hodiny 20 minut
  • Počet porcí: 48

Ingredience

  • 4 vaječné bílky
  • 1 šálek cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička vanilky
  • 1/4 lžičky vinného kamene

Postup

  1. Nastavte troubu na 90 °C.
  2. Oddělte bílky jeden po druhém do malé misky a poté každý bílek přeneste do mísy stojanového mixéru.
  3. Opravdu nechcete, aby se vám do mísy dostaly rozbité žloutky, takže jejich oddělování jednotlivě obsahuje škody, pokud se něco stane.
  4. Do mísy přidejte smetanu nebo vinný kámen a sůl, poté začněte mixovat na nízkém stupni a postupně zvyšujte rychlost na vysokou.
  5. Jakmile bílky zpění, můžete začít pomalu přisypávat cukr.
  6. Tento krok má velký vliv na výslednou podobu pusinek, proto nezapomeňte nespěchat a přidávat cukr postupně.
  7. Můžete ho přidávat po lžičkách nebo ho sypat pomalu, jak jen to jde.
  8. Po přidání cukru je čas zašlehat vanilku.
  9. Pusinky jsou hotové, jakmile mají hustou marshmallow strukturu a drží pěkný vrchol.
  10. Nenechte je dlouho odležet, jinak získají konzistenci a nebudou pěkné.
  11. Pokud pusinky barvíte, přidejte malé, nepatrné množství barvy pomocí párátka nebo špejle a pak je vyšlehat metličkou, aby se barva rozprostřela.
  12. Přeneste do sáčku na pipetování s velkým hvězdicovým nástavcem nebo s ustřiženou špičkou.
  13. Do rohů plechu přidejte malé kopečky pusinek a přitlačte pečicí papír.
  14. Pusinky působí jako lepidlo a poskytují pěkný stabilní základ pro trubičky.
  15. Vytlačte pusinky tak, aby mezi nimi byl alespoň centimetr prostoru pro proudění vzduchu.
  16. Stiskněte sáček, když je asi 1 cm od papíru, při stlačování ho nadzvedněte, pak přestanete stlačovat, ale pokračujte v nadzvedávání, abyste pusinky dokončili.
  17. Položte na středovou mřížku a pečte na 90 °C asi hodinu, pak troubu vypněte a nechte ji zavřenou další 1-2 hodiny.
  18. Pusinky jsou hotové, když jsou po celém povrchu vysušené. Budete je moci zvednout z plechu a budou velmi lehké a suché.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang