Naučte se, jak pokaždé dokonale připravit ztracená vejce. Díky pevným bílkům a tekutým žloutkům jsou vynikající na avokádových toastech, obilných miskách a dalších pokrmech.
TIP: Vyzkoušejte také ztracené vejce na naběračce.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 4 minuty
- Celkem: 14 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 1 velké vejce
- 1 lžíce bílého vinného octa
- hrnec s vodou
Postup
- Vejce rozklepněte do malé misky.
- Přiveďte středně velký hrnec s vodou k mírnému varu.
- Přidejte ocet a míchejte vodu tak, aby se pohybovala krouživými pohyby.
- Vejce opatrně vhoďte do vody, ještě jednou jemně promíchejte a vařte 3 a půl až 4 minuty.
- Vejce vyjměte děrovanou lžící, vyzkoušejte, zda je hotové, a podávejte.