Recept na nejlepší pečený květák

PřílohyZeleninová jídlaZeleninové přílohy
Pečený květák

Jakmile víte, jak květák dobře upéct (a jak snadno nakrájet růžičky), máte v rukávu vždycky šikovnou rychlou zeleninovou přílohu.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 5

Ingredience

  • 1 velká hlava květáku nakrájená na růžičky
  • 2 a 1/2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli a pepře
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce petrželky, nahrubo nasekané, na posypání – volitelně
  • možnost ochucení parmezánem: 2 lžíce parmezánu (jemně nastrouhaného), 3 lžíce panko strouhanky

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Květák ve velké míse promíchejte s olejem, solí, pepřem a česnekem, pokud jej používáte.
  3. Můžete to udělat i na plechu, ale budete potřebovat více oleje.
  4. V této fázi přidejte parmezán a strouhanku panko, pokud ji používáte. Rozetřete na tác.
  5. Pečte 20 minut.
  6. Květák obraťte a opékejte dalších 5 minut, dokud nebudou okraje zlatavé a květák nebude po celé délce měkký.
  7. Ihned podávejte posypaný petrželkou, pokud ji používáte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang