Ohnivé krekry

Tento recept na ohnivé krekry promění slané krekry v gurmánské občerstvení na večírek. Recept je, levný, chutný a nevyžaduje žádné vaření. Krekry jsou opravdu skvělé s chilli.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Přídavný čas: 9 hodin
  • Celkem: 9 hodin 15 minut
  • Počet porcí: 30

Ingredience

  • 1 a ⅔ šálku rostlinného oleje
  • 2 obálky farmářského dresinkového mixu
  • 3 lžíce drcené červené papriky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • ½ lžičky černého pepře
  • 1 balení vícezrnných slaných krekrů

Postup

  1. Do 7,5 litrového uzavíratelného plastového sáčku dejte rostlinný olej, směs rančerské zálivky, drcené vločky červené papriky, česnekový prášek, cibulový prášek a černý pepř.
  2. Sáček uzavřete a rukama ho stlačujte, dokud se olej a koření dobře nespojí.
  3. Do sáčku vložte krekry, uzavřete jej a otočte, aby se krekry obalily směsí koření.
  4. Nechte asi 1 hodinu odležet a poté znovu otočte.
  5. Postup několikrát opakujte, dokud nejsou krekry dobře obalené směsí koření, a poté nechte sáček odležet 8 hodin až přes noc.
  6. Krekry vyjměte a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang