Tento recept na ohnivé krekry promění slané krekry v gurmánské občerstvení na večírek. Recept je, levný, chutný a nevyžaduje žádné vaření. Krekry jsou opravdu skvělé s chilli.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Přídavný čas: 9 hodin
- Celkem: 9 hodin 15 minut
- Počet porcí: 30
Ingredience
- 1 a ⅔ šálku rostlinného oleje
- 2 obálky farmářského dresinkového mixu
- 3 lžíce drcené červené papriky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- ½ lžičky černého pepře
- 1 balení vícezrnných slaných krekrů
Postup
- Do 7,5 litrového uzavíratelného plastového sáčku dejte rostlinný olej, směs rančerské zálivky, drcené vločky červené papriky, česnekový prášek, cibulový prášek a černý pepř.
- Sáček uzavřete a rukama ho stlačujte, dokud se olej a koření dobře nespojí.
- Do sáčku vložte krekry, uzavřete jej a otočte, aby se krekry obalily směsí koření.
- Nechte asi 1 hodinu odležet a poté znovu otočte.
- Postup několikrát opakujte, dokud nejsou krekry dobře obalené směsí koření, a poté nechte sáček odležet 8 hodin až přes noc.
- Krekry vyjměte a podávejte.