Recept na čerstvou kukuřičnou salsu

OmáčkyOmáčky a dipyStudená kuchyněStudené omáčky
kukuřičná salsa

Tento recept na čerstvou kukuřičnou salsu je dokonalým letním předkrmem! Připravuje se jednoduše ze sladké kukuřice, cibule, jalapeña, koriandru, limetky a špetky chilli.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 3 šálky syrových kukuřičných zrn (asi ze 4 klasů oloupané kukuřice)
  • 1 šálek nadrobno nakrájené červené cibule (asi ½ střední cibule)
  • volitelně: 1 zralé avokádo nakrájené na kostičky
  • ½ šálku jemně nasekaného čerstvého koriandru (asi 1 svazek)
  • 1 až 2 středně velké jalapeños, jemně nasekané (použijte 1 pro mírnou až střední salsu nebo 2 pro ostřejší salsu)
  • ¼ šálku limetkové šťávy (asi 2 limetky), podle chuti
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • ¼ lžičky chilli
  • ¼ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky jemné mořské soli

Postup

  1. Ve středně velké míse smíchejte všechny ingredience.
  2. Promíchejte je.
  3. V případě potřeby upravte podle chuti: pro větší pikantnost přidejte asi 1 lžičku octa nebo 1 lžíci limetkové šťávy.
  4. Pro celkově výraznější chuť přidejte ještě špetku soli.
  5. Pro větší pikantnost přidejte více jalapeño.
  6. Pro dosažení nejlepší chuti nechte salsu před podáváním 20 minut marinovat.
  7. Tato salsa vydrží přikrytá v chladničce 3 až 4 dny.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang