Recept na irské bramborové bonbony

DezertyDezerty, zákusky a poháryMoučníkySladká jídla
bramborové bonbony

Irské bramborové bonbony možná vypadají jako roztomilé malé brambory, nýbrž ve skutečnosti jsou mnohem sladší.

Příprava

  • Příprava: 20 až 30 minut
  • Celkem: 20 až 30 minut
  • Počet porcí: 4 a půl tuctu

Ingredience

  • 110 g smetanového sýra pokojové teploty
  • 4 lžíce nesoleného másla, pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/8 lžičky soli
  • 450 g moučkového cukru
  • 200 g slazených kokosových vloček
  • 1 a 1/2 lžíce mleté skořice

Postup

  1. Vložte smetanový sýr, máslo, vanilku a sůl do mísy mixéru s pádlovým nástavcem.
  2. Šlehejte na střední rychlost, dokud nebude krém nadýchaný a hladký, asi 3 minuty.
  3. Zastavte mixér a gumovou stěrkou oškrábejte stěny mísy a šlehače.
  4. Vraťte mixér na nízkou rychlost a postupně přidávejte moučkový cukr.
  5. Když je všechen moučkový cukr zapracován, zvyšte rychlost na střední a šlehejte do hladka, asi 1 minutu.
  6. Zastavte mixér a znovu oškrábejte stěny.
  7. Přidejte kokos a šlehejte na nízkou rychlost, dokud se nezapracuje.
  8. V případě potřeby vyložte plech alobalem nebo pečicím papírem, abyste ho mohli snadno vyčistit.
  9. Kokosovou směs nabírejte po rovných lžících na plech a rozdělte je těsně vedle sebe, ale nedotýkejte se.
  10. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechnu směs.
  11. Dejte na 30 minut do chladničky, aby směs ztuhla.
  12. Do malé misky dejte skořici.
  13. Rukama srolujte jeden z kousků do mírně podlouhlého tvaru brambory.
  14. Obalte je ve skořici, aby se zcela obalily, a poté je položte zpět na plech.
  15. Postup opakujte se zbývajícími kousky.
  16. Zbytky lze naskládat na sebe ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až na 5 dní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang