Recept na dokonalou zmrzlinu z pekanových ořechů

DezertyDezerty, zákusky a poháryNepečené a mražené moučníkySladká jídla
zmrzlina-z-pekanovych-orechu

Tato bohatá pekanová zmrzlina rozhodně překoná varianty koupené v obchodě. A díky své krásné barvě a bohatému ořechovému křupání je dostatečně dobrá i na letní párty. Skvěle doplní a osvěží pekanový koláč.

Příprava

  • Příprava: 45 minut + chlazení
  • Vaření: 20 minut + zmrazení

Ingredience

  • 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů
  • 1 lžíce másla
  • 1 a 1/2 šálku smetany
  • 3/4 šálku hnědého cukru
  • 2 velká lehce našlehaná vejce
  • 1/2 šálku husté smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Na másle opékejte pekanové ořechy na másle 5-6 minut nebo dokud lehce nezhnědnou.
  2. Nechte vychladnout.
  3. Rozehřejte pánev a vmíchejte hnědý cukr, dokud se nerozpustí.
  4. Do vajec zašlehejte malé množství horké smetanové směsi.
  5. Za stálého šlehání vše přidejte do pánve.
  6. Vařte a míchejte na mírném ohni.
  7. Odstavte z ohně.
  8. Pánev rychle zchlaďte vložením do mísy s ledovou vodou.
  9. Míchejte 2 minuty.
  10. Vmíchejte smetanu ke šlehání a vanilku.
  11. Na povrch krému přitiskněte plastovou fólii. Uložte do ledničky na několik hodin nebo přes noc.
  12. Vmíchejte opražené pekanové ořechy.
  13. Před podáváním nechte zmrzlinu ztuhnout v mrazničce.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang