S našimi snadnými knedlíky povýšíte svůj recept na guláš na vyšší úroveň. Rychlé a jednoduché jídlo pro celou rodinu.
Ingredience na knedlíky
- 150 g hladké mouky
- 70 g syrový tvrdý tuk z hovězího
- malá hrst nasekané petrželky
Postup
- Zatímco bublá guláš, připravte knedlíky.
- Do mísy odvažte mouku a přidejte ½ lžičky soli.
- Vmíchejte tuk a petrželku.
- Uprostřed udělejte důlek a přidejte 3 lžíce studené vody, míchejte těsto a přidávejte další vodu, dokud nebude těsto pevné, ale poddajné.
- Rozdělte ho na osm stejných dílů a rozválejte je v troše mouky na kuličky.
- Odložíme, dokud nebudou potřeba.
- Když do konce přípravy guláše bude zbývat asi 30 minut, naaranžujte na něj knedlíky a přikryjte je pokličkou.
- V troubě vyhřáté na 160°C/140°C s ventilátorem vařte guláš s knedlíky 20 minut.
- Pak pokličku sundejte a vařte dalších 10 minut, dokud nejsou hnědé a nafouklé.
- Podávejte.
Lze podávat také nekynutý houskový knedlík – recept není o nic složitější, než recept na knedlíky do guláše.