Recept na marinádu na kuřecí maso Fajita

Kuřecí masoMarinádySlané recepty
Kuřecí maso Fajita

Tato jednoduchá marináda je chutná, snadno se upravuje a její chuť se mění a dá se snadno připravit za méně než 15 minut.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Přídavný čas: 4 hodiny
  • Celkem: 4 hodiny 35 minut
  • Počet porcí: 10

Ingredience

  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 2 lžíce chilli
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce česnekového prášku
  • ½ lžičky papriky
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1,3 kg kuřecích prsou bez kůže a kostí, nakrájených na proužky

Postup

  1. Rostlinný olej, chilli, limetkovou šťávu, med, česnekový prášek, papriku a černý pepř šlehejte ve střední misce, dokud se dobře nespojí.
  2. Kuřecí proužky vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku.
  3. Zalijte marinádou a prohněťte, aby se obalily, vytlačte přebytečný vzduch, sáček uzavřete a nechte marinovat v chladničce 4 hodiny až přes noc.
  4. Předehřejte venkovní gril na středně vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
  5. Kuřecí proužky vyjměte z marinády. Nepoužitou marinádu zlikvidujte.
  6. Kuře opečte na předehřátém grilu, dokud není ze všech stran propečené a uprostřed již není růžové, asi 10 minut z každé strany.
  7. Teploměr pro okamžité měření teploty masa zapíchnutý do nejsilnějšího kousku by měl ukazovat nejméně 70 °C.
  8. Podávejte s dalšími prvky fajity, jako je smažená zelená paprika, bílá nebo žlutá cibule, jalapeno, domácí rajčatová nebo mangová salsa atd.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang