Polévka z červené papriky a rajčat – recept

Krémové polévkyPolévkyZeleninové polévky
polevka-z-cervene-papriky-a-rajcat

Oživte rajčatovou polévku několika snadnými a chutnými přísadami, včetně lžíce ricotty. Klasické příjemné jídlo a zároveň nízkokalorická a zdravá varianta.

Ingredience

  • 400 g rajčat rozkrojených na poloviny
  • 1 červená cibule
  • 2 papriky, nahrubo nakrájené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • několik snítek tymiánu
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce ricotty
  • několik lístků bazalky
  • 1 lžíce opražených semínek
  • chléb jako příloha

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 °C.
  2. Rajčata, cibuli a papriky dejte do hrnce, promíchejte s olejem a okořeňte.
  3. Vložte česnek a snítky tymiánu a pečte 25-30 minut, dokud zelenina nezměkne a lehce nezkaramelizuje.
  4. Stroužky česneku vymačkejte ze slupek, z tymiánu odstraňte lístky a stonky a slupky z česneku vyhoďte a přidejte do hrnce.
  5. Vmíchejte ocet a poté vše rozmixujte, přičemž přidejte tolik vody, abyste dosáhli požadované konzistence (asi 150 ml).
  6. V případě potřeby polévku znovu ohřejte, ochutnejte, rozdělte do dvou misek a na každou dejte lžíci ricotty, několik lístků bazalky, semínka a kapku oleje.
  7. Podávejte s chlebem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang