Vychutnejte si tento sytý a barevný salát k obědu nebo večeři. Zálivka se připravuje ve stejné míse jako salát, takže zelenina vstřebá každý kousek chuti. Pokud nejste fanouškem klasické zálivky, zkuste do salátu použít nivovou omáčku – zaručeně si pochutnáte!
Ingredience
- ¼ šálku olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky cukru
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého pepře
- 4 šálky natrhaného zeleného listového salátu
- 4 šálky baby špenátu
- 2 šálky nakrájeného vařeného kuřecího masa
- 1 šálek rozpůlených rajčat
- 1 šálek rozpůlené a na plátky nakrájené okurky
- ½ šálku červené cibule nakrájené na plátky
- ⅓ šálku nakrájených feferonek
- ⅓ šálku rozdrobeného sýra feta
- 2 lžíce opražených nesolených slunečnicových semínek
Postup
- Ve velké míse prošlehejte olej, citronovou šťávu, česnek, oregano, cukr, sůl a pepř.
- Přidejte salát, špenát, kuřecí maso, rajčata, okurku, cibuli a feferonky a promíchejte.
- Podávejte salát s kuřecím masem posypané fetou a slunečnicovými semínky.