Tento recept na želé jalapeños pochází z kanadských Černých jezer. Výborný recept, který je navíc velmi jednoduchý.
Ingredience
- 1 velká zelená paprika
- 12 paprik jalapeňos
- 1 a ½ šálku jablečného octa
- 1 špetka soli
- 4 a ¼ šálku krystalového cukru
- 100 ml tekutého pektinu
- 4 papričky jalapeňo, zbavené semínek a nakrájené nadrobno
Postup
- Zelenou papriku a 12 celých papriček jalapeño zpracujte je na jemné kousky.
- Papriky přendejte do velkého hrnce, vmíchejte jablečný ocet a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a vařte 15 až 20 minut.
- Směs přecedíme alespoň přes dvě vrstvy plátna a dužinu vyhodíme. Měli byste mít asi 1 šálek šťávy.
- Vraťte tekutinu do hrnce a vmíchejte sůl a cukr, dokud se nerozpustí.
- Na středním ohni přiveďte k varu.
- Jakmile směs přejde do varu (tu už nemíchejte), vařte jednu minutu a poté vmíchejte tekutý pektin.
- Vmíchejte zbývající nadrobno nakrájené papričky jalapeño a naberte do sterilních sklenic.
- Sklenice uzavřete v horké vodní lázni.
- Jakmile sklenice ochladnou, předejte je do ledničky.