Když otevřete domovní dveře a na přivítanou na vás zírá louže a voda kapající ze zdi, nevěstí to nic dobrého. Náš bojler se bohužel rozhodl odejít do věčných lovišť zrovna když jsme nebyli doma a tak jsme přišli k pěkné potopě. Celý víkend se tedy odehrával ve znamení sušení, úklidu a díky tomu, že můj drahý je práce všeho druhu, tak i výměny bojleru. Abych mu tu námahu trochu osladila, upekla jsem tyhle nadýchané kokosové cupcaky a osladili jsme si život.

Na cca 20 ks budete potřebovat

  • 230 g cukru
  • 120 g másla
  • 2 vejce
  • 140 g hladké mouky
  • 140 g polohrubé mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžičky jedlé sody
  • špetku soli
  • 300 ml podmáslí
  • 20 kostiček bílé čokolády

Na krém

  • 100 g bílé čokolády
  • 1 plnotučný tvaroh ve vaničce
  • 1 šlehačka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. V menší míse ušlehejte máslo s cukrem, poté zašlehejte vejce (po jednom).
  3. Ve druhé míse smíchejte suché suroviny – mouku, sodu, prášek do pečiva, sůl a kokos.
  4. Promíchejte máslovou směs s moučnou a poté vmíchejte podmáslí.
  5. Naplňte asi do 2/3 košíčků, doprostřed každého cupcake zapíchněte kostičku bílé čokolády a pečte cca 15 minut.

Krém

  1. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a nechte vychladnout.
  2. Když už čokoláda není teplá, zašlehejte do ní tvaroh.
  3. Zvlášť ušlehejte tuhou šlehačku a vmíchejte do tvarohového krému.
  4. Dejte na půl hodiny do lednice a poté jím ozdobte vychladlé cupcaky.
  5. Nahoru každého cucpaku dejte polovinu kuličky Raffaella.

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang