Lahodný pokrm z kuřecího masa s citronem, který je i snadný na přípravu. Lehká a šťavnatá citronová omáčka je opravdu výrazná, aniž by byla příliš kyselá. Podávejte s opečenými bylinkovými bramborami nebo s citronovým rizotem.
Kuře Piccata se obvykle obaluje v hladké mouce, do které můžete přidat nastrouhaný parmazán. Přidáním parmezánu do mouky dodáte kůrčičce neuvěřitelnou chuť.
Ingredience
- 3 velké půlky kuřecích prsou
- ½ šálku hladké mouky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 šálek kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
- ½ citronu nakrájeného na tenké plátky
- ¼ šálku čerstvé citronové šťávy
- 2 lžíce kaparů, odkapané a opláchnuté
- 2 lžíce mleté petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 95°C.
- Kousky kuřecích prsou osolte a opepřete a obalte je v mouce.
- Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a kousky kuřete na něm smažte z obou stran dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
- Po dokončení všech kuřat slijte z pánve většinu oleje a nechte na povrchu pánve tenkou vrstvu.
- Na pánvi vařte a míchejte mletý česnek, dokud nezačne vonět, asi 20 sekund.
- Přilijte kuřecí vývar. Seškrábněte a rozpusťte všechny hnědé kousky ze dna pánve.
- Vmíchejte plátky citronu a směs přiveďte k varu. Za občasného míchání nechte vařit, dokud se omáčka nezredukuje asi na 2/3 šálku, 5 až 8 minut.
- Přidejte citronovou šťávu a kapary a vařte, dokud se omáčka nezredukuje a mírně nezhoustne, asi dalších 5 minut.
- Do pánve kápněte máslo a vmíchejte ho do omáčky, dokud se nerozpustí a nezapracuje.
- Přidejte petrželku, stáhněte z ohně a dejte stranou.
- Kuřecí medailonky naaranžujte na talíře a každou porci přelijte lžící omáčky.