Máte chuť na klasický dezert z dětství? Tyto čokoládové domácí sušenky bez cukru vám přinesou pohodu a radost, na kterou si pamatujete. Vezměte si sklenici studeného mléka a vychutnejte si křupavé, lehce opečené okraje.
A co se stane, když do sušenek dáme méně cukru? Kromě toho, že se sníží sladkost, budou sušenky při použití menšího množství cukru sušší. Cukr přitahuje molekuly vody, které dodávají sušenkám vlhkou strukturu.
Ingredience
- 1 šálek změklého másla
- Granulovaný erythritol v množství odpovídajícím 1-1/2 šálku krystalového cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2-1/4 šálku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
- 2 šálky mléčných čokoládových lupínků bez cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Ve velké míse vyšlehejte máslo s náhražkovým cukrem do světlé a nadýchané pěny, 5-7 minut. Vmíchejte vejce a extrakt.
- Smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Vmíchejte do krémové směsi. Přidejte čokoládové lupínky.
- Po lžicích rozdělte těsto na plech tak, aby bylo 2 cm od sebe. Pečte 9-10 minut nebo dokud okraje nezezlátnou. Vyjměte a nechte vychladnout.