Každý je překvapen, že tento recept na chutné zelí a uzenou klobásu vyžaduje jen několik málo ingrediencí.
Ingredience
- 900 g uzené klobásy, rozpůlené a nakrájené na 2 cm plátky
- 1 velká cibule nakrájená na osminky
- 1 středně velká hlávka zelí, nakrájená
- 1/2 šálku vody
- 450 g mrkve, nakrájená na 1 cm plátky
- 5 středně velkých brambor, oloupaných a nakrájených na 2 cm kostky
- sůl na dochucení
Postup
- V holandské troubě nebo polévkovém kotlíku vařte klobásu a cibuli na středním ohni, dokud klobása lehce nezhnědne a cibule nezměkne; slijte vodu.
- Přidejte zelí a vodu. Přikryjte a vařte na mírném ohni 10 minut. Vmíchejte mrkev a brambory.
- Přikryjte a vařte 25-30 minut nebo dokud zelenina nezměkne.