Tyto jednoduché soba nudle jsou rychlé a plné chuti: ideální jako asijská příloha nebo snadná večeře.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 230 g nudlí soba
- ¼ šálku běžné sójové omáčky (nebo ji nahraďte tamari či kokosovým aminosem)
- 3 lžíce opečeného sezamového oleje
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 lžíce misa (volitelně)
- 1 lžička strouhaného česneku
- 4 zelené cibulky
- Sriracha, podle chuti (volitelně)
- opražená sezamová semínka
Postup
- Uvařte nudle soba podle návodu na obalu: mělo by to trvat asi 4 až 5 minut.
- Důležité: po uvaření nudle propláchněte v cedníku pod tekoucí studenou vodou a prohoďte je, aby se z nich odstranil škrob. Poté z nich vytřepejte přebytečnou vodu.
- Pokud chcete, aby byly nudle při podávání teplé, prohřejte je na několik sekund pod teplou vodou.
- Můžete je také podávat v pokojové teplotě nebo studené (pokud tento krok vynecháte, nudle nasáknou omáčku a budou příliš suché).
- Mezitím ve středně velké misce rozšlehejte sójovou omáčku, opečený sezamový olej, rýžový ocet, med nebo javorový sirup, miso (pokud používáte) a česnek.
- Zelenou cibuli nakrájejte na tenké plátky (šikmo) a použijte jak bílé, tak tmavě zelené části.
- Vraťte opláchnuté a protřepané suché nudle na pánev nebo do mísy.
- Vmíchejte omáčku a zelenou cibulku.
- Vložte do servírovacích misek, posypte sezamovými semínky a podávejte.