Salát vznikl úplnou náhodou, každopádně takhle vzniká většina salátů, které vytvořím. Prostě vezmu to, co je zrovna v lednici a většinou z toho vyjde celkem fajn jídlo. Je to svěží, zdravé a chutné jídlo, které Vám dodá spoustu vitamínu a minerálních látek a opět je to jednoduché jak facka, takže to zvládne i ten největší amatér.
Na 3-4 porce budete potřebovat:
- 240 g cizrny z konzervy
- 1 střední žlutou cuketu
- 1 avokádo
- 11 kousků cherry rajčátek
- 1 žlutou papriku
- 25 kousků zelených oliv
- půl chilli papričky
- 100 g čerstvého kozího sýra
- olivový olej
- sůl
- slunečnicová semínka na posypání salátu
Postup:
1. Všechnu zeleninu omyjte a nakrájejte – cuketu na kolečka, papriku na kousky, cherry rajčátka a olivy přepulte a vše dejte do větší misky.
2. Chilli papričku nasekejte nadrobno a přidejte k zelenině.
3. Avokádo přepulte, zbavte se pecky a vydlabejte ho k zelenině do mísy.
4. Nyní přidejte cizrnu, olivový olej dle chuti a sůl také dle chuti a promíchejte.
5. Kozí sýr buď nakrájejte nebo rozdrobte na kousky.
6. Na talíř dejte salát, který posypte kozím sýrem a slunečnicovými semínky.
TIP: Salát můžete posypat i chia semínky a polít balzamikovým krémem.
Cizrna je stále více populární v receptech. Zde některé vyzkoušené recepty z cizrny.