Tyto kebaby se připravují ze špízového masa s paprikou, cibulí a žampiony v medové teriyaki omáčce.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 10 minut
- Přídavný čas: 4 hodiny
- Celkem: 4 hodiny 40 minut
- Počet porcí: 10
Ingredience
- ½ šálku teriyaki omáčky
- ½ šálku medu
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ špetky mletého zázvoru
- 700 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže – nakrájených na kostky
- 450 g hovězí svíčkové, nakrájené na centimetrové kostky
- 2 červené papriky, nakrájené na 2palcové kousky
- 1 velká sladká cibule, oloupaná a nakrájená na klínky
- 1 a ½ šálku celých čerstvých žampionů
- špízy
Postup
- Ve velkém uzavíratelném plastovém sáčku smíchejte teriyaki omáčku, med, česnekový prášek a zázvor.
- Do sáčku vložte kuřecí maso, hovězí maso, červenou papriku, klínky cibule a žampiony.
- Uzavřete a uložte do chladničky na 4 hodiny až přes noc.
- Předehřejte gril na středně vysoký žár. Grilovací rošt lehce potřete olejem.
- Marinádu vylijte. Maso a zeleninu navlékněte na špejle a nechte mezi nimi malý prostor.
- Grilujte špízy a podle potřeby je otáčejte, dokud není maso propečené a zelenina měkká, asi 10 minut.