Tento recept na krevety s koriandrem, červenou cibulí, avokádem a čerstvou citrusovou šťávou je skvělým doplňkem letního jídla venku.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 10 minut
- Přídavný čas: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 40 minut
- Počet porcí: 4 až 6
Ingredience
- 1 lžíce soli
- 450 g středních nebo malých krevet, oloupaných a zbavených jadérek
- 3/4 šálku limetkové šťávy (šťáva ze 4-6 limetek)
- 3/4 šálku citronové šťávy (šťáva ze 2-3 citronů)
- 1 šálek nadrobno nakrájené červené cibule
- 1 chilli paprička serrano, odstraněná semínka, mletá
- 1 šálek nasekaného koriandru
- 1 oloupaná okurka nakrájená na 1 cm velké kousky
- 1 avokádo, nakrájené na 1 cm kousky
- tortilla chipsy na podávání
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu 2 litry vody osolené 1 lžící soli.
- Přidejte krevety a vařte je 1 až 2 minuty, podle velikosti krevet (přílišné vaření způsobí, že krevety budou gumové).
- Krevety vyjměte děrovanou lžící a vložte je do mísy s ledovou vodou, aby se vaření zastavilo.
- Krevety nechte okapat.
- Každý kus krevety rozkrojte na polovinu nebo na centimetrové kousky.
- Krevety vložte do skleněné nebo keramické mísy.
- Přimíchejte limetkovou a citronovou šťávu.
- Přikryjte a dejte na půl hodiny do chladničky.
- Přimíchejte nakrájenou červenou cibuli a chilli papričku serrano.
- Další půlhodinu nechte v chladničce.
- Těsně před podáváním přidejte koriandr, okurku a avokádo.
- Podávejte vychlazené s tortillovými chipsy.
TIP: Pokud vám zbylo trochu krevet, zkuste připravit i krevetový koktejl z mražených krevet, zaručeně si pochutnáte.