Za stejnou dobu, jakou zabere pečení brambor v troubě, můžete „upéct“ brambory na grilu – a výsledkem budou pikantní, kouřové a neuvěřitelně nadýchané brambory.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 45 minut až 1 hodina a 10 minut
- Celkem: 50 minut až 1 hodina a 15 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 brambory russet
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
Postup
- Rozpalte venkovní gril na střední přímý žár (asi 175 °C).
- Potřete 4 brambory russet 1 lžící olivového oleje.
- Brambory po celé ploše vydatně osolte solí.
- Každou bramboru zvlášť zabalte do alobalu a alobal i bramboru propíchněte vidličkou. Díky tomu do brambor pronikne kouřová chuť.
- Brambory položte na gril.
- Přiklopte gril a grilujte za občasného otáčení brambor, dokud brambory nezměknou a nepůjdou snadno propíchnout nožem, což trvá 45 minut až 1 hodinu.
- Brambory vyjměte kleštěmi z grilu na talíř.
- Před rozbalením a podáváním je nechte 5 minut vychladnout.