Recept na vaječné kousky Sous Vide

Slané receptySnackySnídaně
sous vide vaječné kousky

Tyto vaječné kousky jsou podobné známým vaječným kouskům z kavárny, avšak můžete si je upravit podle svých oblíbených ingrediencí a jsou dvakrát větší. Klidně je jezte i obyčejné, jsou stejně chutné.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 55 minut
  • Celkem: 1 hodina 10 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 6 velkých vajec
  • ½ šálku tvarohu
  • 2 lžíce tučné smetany
  • ½ lžičky soli
  • 6 zavařovacích sklenic
  • sprej na vaření (olej ve spreji)

Postup

  1. Naplňte velký hrnec vodou a vložte do něj ponorný vařič sous vide.
  2. Podle pokynů výrobce nastavte teplotu na 77 °C.
  3. V mixéru smíchejte vejce, tvaroh, hustou smetanu a sůl a mixujte, dokud se důkladně nespojí, 15 až 20 sekund.
  4. Zavařovací sklenice nastříkejte sprejem na vaření.
  5. Rozdělte vaječnou směs do každé sklenice.
  6. Víčka zašroubujte tak, aby byla jen těsně utažená. Neutahujte příliš, protože sklenice mohou v horké vodě prasknout.
  7. Ponořte zavařovací sklenice do vodní lázně a nastavte časovač na 55 minut.
  8. Po uplynutí časovače vyjměte sklenice na chladicí mřížku.
  9. Při okamžitém podávání přejeďte nožem podél vnějšího okraje a obraťte na talíř, můžete také jíst přímo ze sklenice.
  10. Zbylé sklenice nechte vychladnout a poté je uchovávejte v chladničce až 1 týden.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang