Tyto vaječné kousky jsou podobné známým vaječným kouskům z kavárny, avšak můžete si je upravit podle svých oblíbených ingrediencí a jsou dvakrát větší. Klidně je jezte i obyčejné, jsou stejně chutné.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 55 minut
- Celkem: 1 hodina 10 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 6 velkých vajec
- ½ šálku tvarohu
- 2 lžíce tučné smetany
- ½ lžičky soli
- 6 zavařovacích sklenic
- sprej na vaření (olej ve spreji)
Postup
- Naplňte velký hrnec vodou a vložte do něj ponorný vařič sous vide.
- Podle pokynů výrobce nastavte teplotu na 77 °C.
- V mixéru smíchejte vejce, tvaroh, hustou smetanu a sůl a mixujte, dokud se důkladně nespojí, 15 až 20 sekund.
- Zavařovací sklenice nastříkejte sprejem na vaření.
- Rozdělte vaječnou směs do každé sklenice.
- Víčka zašroubujte tak, aby byla jen těsně utažená. Neutahujte příliš, protože sklenice mohou v horké vodě prasknout.
- Ponořte zavařovací sklenice do vodní lázně a nastavte časovač na 55 minut.
- Po uplynutí časovače vyjměte sklenice na chladicí mřížku.
- Při okamžitém podávání přejeďte nožem podél vnějšího okraje a obraťte na talíř, můžete také jíst přímo ze sklenice.
- Zbylé sklenice nechte vychladnout a poté je uchovávejte v chladničce až 1 týden.