vrstvene-brambory

Zbavte se chladu v sychravém dni a připravte si něco speciálního k masitým pokrmům. Tohle je ten nejlepší recept na vrstvené brambory.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 a 1/2 šálku odtučněného mléka
  • 1/2 šálku strouhaného sýra čedar se sníženým obsahem tuku
  • 900 g červených brambor, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
  • 1 šálek cibule nakrájené na tenké plátky, rozdělené na části

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. V malém hrnci rozpusťte máslo; vmíchejte mouku, sůl a pepř, dokud nevznikne hladká hmota. Postupně zašlehejte mléko. Za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte a míchejte do zhoustnutí, asi 2 minuty. Odstavte z ohně a vmíchejte sýr, dokud se nerozpustí.
  3. Čtvercovou zapékací misku potřete sprejem na vaření. Do misky dejte polovinu brambor; navrch dejte 1/2 hrnku cibule a polovinu sýrové omáčky. Vrstvy opakujte.
  4. Přikryté pečte 50 minut. Odkryjte; pečte, dokud se nevytvoří bublinky a brambory nezměknou, ještě 10-15 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang