Karlovarský víkend byl ve znamení půlmaratonu. Nabízí vždy skvělou příležitost protáhnout si tělo. Před závodem je dobré nasytit tělo sacharidy – například těstovinami. Vhodné jsou například i tyto lasagne.
Suroviny:
- 1/2 balení lasagní (cca 250 g)
- 5 rajčat
- 1 rajčatové pyré
- 2 zelené papriky
- 1 střední cuketa
- 1 cibule
- 6 lžic červené čočky (půlené, loupané)
- 1 stroužek česneku
- koření dle chuti (bazalka, tymián apod.)
- olej
- sůl
Příprava:
- Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme.
- Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou papriku, cuketu na kostičky.
- Červenou čočku propláchneme a přidáme k zelenině.
- Podlijeme vodou, přidáme pyré, sůl. Vaříme cca 20 minut. V případě potřeby podlejeme vodou.
- Omáčka může být řidší. Ke konci přidáme česnek a bylinky.
- Směs je možné trochu rozmixovat tyčovým mixérem (u nás se mixuje do hladka).
- Do zapékací mísy vrstvíme lasagne, rajčatovou omáčku a střídáme.
- Zapékáme v troubě do změknutí těstovin, cca 25 minut.
TIP: Nakonec lze lasagne zasypat sýrem. Možné je dát také například dvě vrstvy sýru Lučina.