Ať už jste fanoušky krevet bang bang, nebo jen hledáte lahodné krémové těstoviny s mořskými plody, tyto těstoviny s krevetami a smetanou bang bang se vám budou líbit.
Ingredience
- 340 g těstovin (fettuccine nebo špagety), uvařených al dente podle návodu na obalu
- 2 lžíce kokosového oleje nebo másla
- 450 g středních krevet, oloupaných a zbavených jadérek, asi 30 ks
- 1 šálek husté smetany ke šlehání
- ¾ šálku thajské sladké chilli omáčky
- 1 lžíce česneku, mletého
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, mletého
- 1-2 lžičky omáčky Sriracha
- ½ lžičky soli
- 1 lžíce limetkové šťávy
- Drcené arašídy, volitelně k podávání
- Opražený kokos, volitelně k podávání
- Zelená cibule nakrájená na tenké plátky, volitelně k podávání
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a uvařte těstoviny al dente podle návodu na obalu.
- Ve velké pánvi na středním ohni rozpusťte kokosový olej nebo máslo. Přidejte krevety a smažte je asi 1 až 2 minuty z každé strany, nebo dokud nejsou uvařené.
- Krevety zešednou a zrůžoví. Nepřevařujte je. Uvařené krevety dejte stranou na talíř.
- Do pánve přidejte smetanu ke šlehání, thajskou chilli omáčku, česnek, zázvor, Srirachu a sůl a šlehejte, dokud se zcela nespojí.
- Přiveďte k varu a poté snižte teplotu a udržujte silný var, dokud omáčka mírně nezhoustne, asi 5 minut.
- Těstoviny slijte a přidejte je do pánve s omáčkou.
- Do pánve přidejte krevety a pokapejte je limetkovou šťávou.
- Vše promíchejte a podávejte posypané arašídy, kokosovými vločkami a zelenou cibulkou.