Z „obyčejné“ kedlubny se dá vykouzlit ledacos – například tato jarní lehká polévka.

Suroviny:

  • 1 větší kedlubna
  • 1 malá brambora
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 5 lžic rýžové mouky
  • sůl

Příprava:

  • Kedlubnu a bramboru oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.
  • V hrnci rozpusťte máslo s olejem a dejte na mírném ohni podusit zeleninu, osolte.
  • Po pěti minutách podlejte cca 1/2 litrem vody.
  • V půl hrnku vody rozmíchejte vidličkou mouku a tu zašlehejte do polévky.
  • Povařte do změknutí zeleniny, cca 15 minut. 

TIP: Je možné přidat zeleninový bujón, např. Würzl bez droždí. Lze ho zakoupit ve zdravé výživě.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang