Pět krémových jogurtových salátových dresinků bez majonézy. Tyto zdravější krémové salátové dresinky chutnají tak dobře, že se možná nadobro zbavíte majonézy.
Vyberte si z univerzálního jogurtového dresinku s citronem, dresinku na bramborový salát bez majonézy, zdravějšího jogurtového dresinku na salát Caesar plného chuti, jogurtového farmářského dresinku a hříšně krémového dresinku s medovou hořčicí bez oleje.
Ingredience
Krémový jogurtový salátový dresink s citronem
- 1/2 šálku obyčejného jogurtu, nejlépe řeckého
- 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
- 2 a 1/2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička česneku, mletého
- 1 a 1/2 lžičky cukru
- 1/4 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky soli
Jogurtový farmářský dresink
- 1 kelímek obyčejného jogurtu, nejlépe řeckého
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 malý stroužek česneku, mletý
- 1/4 lžičky sušeného kopru, petrželky, pažitky, česnekového prášku, černého pepře
- 1/2 lžičky cibulového prášku, hořčičného prášku
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžičky bílého cukru
- 1 a 1/2 lžíce citronové šťávy
Jogurtová zálivka na bramborový salát
- 1 kelímek obyčejného jogurtu, nejlépe řeckého
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce mléka
- 2 lžíce celozrnné hořčice
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce bílého cukru
- 1/4 šálku čerstvé pažitky, jemně nasekané
- 1/2 lžičky česnekového prášku, cibulový prášek
Medovo-hořčičný dresink bez oleje
- 1/2 kelímku obyčejného jogurtu, nejlépe řeckého
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce medu
- 1 a 1/2 lžíce jablečného octa
- 1/4 lžičky česnekového prášku, soli a pepře
Jogurtový salátový dresink Caesar
- 1 kelímek obyčejného jogurtu, nejlépe řeckého
- 1/2 stroužku česneku, mletého
- 2 sardelové filety nebo 3/4 lžičky sardelové pasty
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička worcestrové omáčky
- 1 lžička bílého cukru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
- 2-4 lžíce mléka (upravte konzistenci)
- 1/2 lžičky soli
- černý pepř
Postup
Všechny dresinky kromě Caesaru:
- Přísady smíchejte v míse. Odstavte na více než 30 minut, aby se rozvinuly chutě.
- Pomocí mléka upravte na požadovanou konzistenci.
Salátová zálivka Caesar:
- V kuchyňském robotu rozmixujte do hladka. Konzistenci upravte mlékem.