Dýňová sezóna je tady. Dýně je vhodná ať už na dlabání, na dekoraci, nebo hlavně také na výborné podzimní pokrmy.
Suroviny:
- 1/2 dýně hokaido (cca 0,5 kg)
- 100 g uzeného tofu
- 100 g červené čočky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olej
- sůl
- tymián
Příprava:
- Dýni můžete, ale nemusíte oloupat.
- Zbavte ji semínek a nakrájejte na kostky, které lehce posolte a dejte na 15 minut zapéct do trouby spolu s olejem (do zapékací misky).
- Mezitím si osmahněte cibuli dozlatova, přidejte propláchnutou loupanou červenou čočku, zalijte vodou, přisypte sůl a tymián a nechte vařit do změknutí (cca 20 minut).
- Ke konci přidejte rozlisovaný česnek, tofu na kostky a upečenou dýni. Společně krátce povařte.
- Podávat můžete například s rýží nebo chlebem, ale i samotné.
TIP: Pro zjednodušení receptu lze dát dýni rovnou vařit do hrnce s červenou čočkou. Když je potřeba, ušetří se tím tak cenný čas.