Dýňová sezóna je tady. Dýně je vhodná ať už na dlabání, na dekoraci, nebo hlavně také na výborné podzimní pokrmy.

Suroviny:

  • 1/2 dýně hokaido (cca 0,5 kg)
  • 100 g uzeného tofu
  • 100 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • olej
  • sůl
  • tymián

Příprava: 

  • Dýni můžete, ale nemusíte oloupat.
  • Zbavte ji semínek a nakrájejte na kostky, které lehce posolte a dejte na 15 minut zapéct do trouby spolu s olejem (do zapékací misky). 
  • Mezitím si osmahněte cibuli dozlatova, přidejte propláchnutou loupanou červenou čočku, zalijte vodou, přisypte sůl a tymián a nechte vařit do změknutí (cca 20 minut). 
  • Ke konci přidejte rozlisovaný česnek, tofu na kostky a upečenou dýni. Společně krátce povařte.
  • Podávat můžete například s rýží nebo chlebem, ale i samotné. 

TIP: Pro zjednodušení receptu lze dát dýni rovnou vařit do hrnce s červenou čočkou. Když je potřeba, ušetří se tím tak cenný čas.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang