Není nad šťavnatý cheeseburger s čerstvou křupavou náplní v opečené housce a sladkou kukuřicí na klasu nebo bramborovými klínky. Naučte se, jak připravit dokonalý šťavnatý burger.
Ingredience
Složení burgerů:
- 450 g mletého hovězího masa (80/20)
- Sůl podle chuti
- Černý pepř, podle chuti
Klasické náplně do burgerů:
- 4 hamburgerové housky
- 4 plátky středně velkého sýra čedar (nakrájeného na silné plátky)
- 1 velké rajče nakrájené na 8 koleček
- 1/2 svazku zeleného listového salátu
- 1/2 střední červené cibule, nakrájené na tenká kolečka
- 1/2 šálku plátků nakládané okurky
Postup
- Nakrájejte a připravte si všechny přílohy a omáčky na hamburgery.
- Řeznou stranu housky potřete změklým nebo rozpuštěným máslem a opečte ji na pánvi nebo na grilu dozlatova. Housku můžete opéct dopředu nebo v posledních několika minutách s hamburgery na grilu.
- Opékání housce dodá skvělou chuť a zabrání jejímu rozmočení.
- Gril předehřejte na střední teplotu. Rozdělte hovězí maso na 4 porce a vytvarujte placičky, které jsou širší než hamburgerové housky. Placičky vydatně osolte a opepřete.
- Přikryté hamburgerové placičky (zářezem nahoru) grilujte na grilu 3-5 minut z každé strany. Když se na povrchu hamburgeru hromadí šťáva a je dobře opečený, hamburgery obraťte.
- V posledních 1-2 minutách grilování použijte sýr, poté přikryjte pokličkou a grilujte, dokud vnitřní teplota hovězího masa nedosáhne 71 ˚C.