krupave-brambory

Zjistěte, jak připravit křupavé a máslové brambory.

Ingredience

  • 8 lžic změklého másla
  • 1/2 šálku extra panenského olivového oleje 
  • 1/3 šálku jemně nasekané pažitky 
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř 
  • 6 středně velkých brambor russet, vydrhnutých 

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. V malé misce smíchejte máslo, olivový olej, pažitku a trochu soli a pepře.
  3. Vložte bramboru mezi rukojeti 2 dřevěných lžic nebo 2 hůlek. Nakrájejte bramboru na tenké plátky, přičemž 0,5 cm na spodní straně nechte nekrájenou. Rukojeti lžic zabrání tomu, abyste bramboru nakrájeli celou. Postup opakujte se zbývajícími bramborami.
  4. Položte brambory na plech a potřete je máslovou směsí, přičemž se ujistěte, že se dostanou mezi všechny plátky. Pečte 55 až 60 minut, dokud nejsou brambory měkké a křupavé.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang