bramborovy-pokrm-tater-tot

Skromné brambory Tater Tot se obvykle podávají jako jednoduchá příloha namočená v kečupu. Tuto bramborovou pochoutku, která se dá zmrazit, však nemusíte omezovat jen jako přílohu k večeři. Tato varianta je obohacená o mleté maso.

Ingredience

  • 340 až 450 g mletého hovězího nebo krůtího masa
  • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 balení (450 g) mražených brambůrků Tater Tots
  • 1 plechovka (300 ml) kondenzované houbové polévky, neředěná
  • 2/3 šálku 2% mléka nebo vody
  • 1 šálek strouhaného sýra čedar

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Ve velké pánvi vařte hovězí maso a cibuli na středním ohni, dokud maso nezrůžoví; slijte vodu. Osolte a opepřete.
  3. Přeneste do vymaštěné zapékací mísy. Navrch dejte Tater Tots. Smíchejte polévku a mléko; nalijte na brambory. Posypte sýrem. Pečte nezakryté 30-40 minut nebo dokud se neprohřejí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang