Tyto pohankové karbanátky jsou výborné jak teplé jako hlavní jídlo s kaší, nebo s brambory, tak také studené do housky jako pohankový burger, nebo ke kváskovému chlebu.
Suroviny:
- 125 g pohanky lámanky (pokud nemáte lámanku, použijte kroupy, které po uvaření rozmixujete)
- 1/4 oloupané menší dýně hokaidó
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2-5 lžic hrašky nebo hrachové mouky
- olej
- sůl
Příprava:
- Pohanku přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a hrnec dáme do peřin, kde pohanka během cca 30 minut doje.
- Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na oleji.
- Poté přidáme na hrubo nastrouhanou dýni.
- Restujeme cca 15 minut, osolíme, přidáme česnek.
- Vše promícháme, zahustíme hraškou.
- Tvoříme placičky kulaté nebo obdélníkové, případně válečky.
- Dáme na plech s pečícím papírem, lehce pomažeme olejem.
- Pohanková karbanátky pečeme cca 10 minut z každé strany, na 200 stupňů.