Vyzkoušejte jednoduchý recept na špagety pro příjemné a pohodové večery.
Ingredience
- 450 g špaget
- 3 stroužky česneku, mleté
- 125 ml extra panenského olivového oleje
- Špetka vloček červené papriky
- 2 lžíce nasekané plocholisté petrželky
- 1/2 citronu, kůra, volitelně
- Čerstvě nastrouhaný sýr Parmigiano Reggiano, volitelně
- Sůl podle chuti
Postup
- Na prudkém ohni přiveďte k varu velký hrnec studené vody a poté ji vydatně osolte. Přidejte těstoviny a za občasného míchání vařte, dokud nejsou al dente, tedy měkké, ale ne kašovité, asi 8 minut.
- Zatímco se těstoviny vaří, smíchejte česnek, olivový olej, 5 g soli a vločky červené papriky ve velké pánvi a za občasného míchání zahřívejte na mírném ohni, dokud česnek nezměkne a nezezlátne, asi 8 minut.
- Těstoviny slijte v cedníku postaveném ve dřezu a ponechte si asi 3 lžíce vody z vaření.
- Těstoviny a vyhrazenou vodu přidejte k česnekové směsi. Dobře promíchejte. Přidejte petrželku a citronovou kůru (pokud ji používáte). Podle chuti upravte koření.
- Přendejte do velké servírovací mísy nebo rozdělte do 4 až 6 talířů. Podle potřeby podávejte posypané strouhaným sýrem.