Červená řepa v podobě salátu z červené řepy nebo pomazánky z červené řepy podporuje činnost imunitního systému a pomáhá regenerovat organismus. Dále například zesiluje stěny cév a pomáhá při alergiích. Je dobrým zdrojem kyseliny listové, vitamínu C a draslíku. Její nasládlou chuť si mohou při správné přípravě oblíbit i děti.

Suroviny

  • 2 střední červené řepy
  • 1 balení sojanézy nebo tofunézy
  • sůl
  • pepř

Příprava

  • Červenou řepu oloupejte a zabalte do alobalu. Upečte v troubě na 175 stupňů cca 45 minut.
  • Je možné ji také ve slupce uvařit v hrnci, po vychladnutí oloupat. 
  • Pokud jste pekli v troubě, po vychladnutí vyjměte z alobalu.
  • Nastrouhejte na jemno a promíchejte s ostatními surovinami. 
  • Můžete také dochutit navíc umeoctem, citronovou štávou apod.

TIP: Červenou řepu je možné také použít syrovou a místo sojanézy se dá využít běžná kysaná smetana. A pokud je červené řepy dostatek, další chutný recept je carpaccio z červené řepy. Tady recept, jak připravit carpaccio z řepy.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang