Červená řepa v podobě salátu z červené řepy nebo pomazánky z červené řepy podporuje činnost imunitního systému a pomáhá regenerovat organismus. Dále například zesiluje stěny cév a pomáhá při alergiích. Je dobrým zdrojem kyseliny listové, vitamínu C a draslíku. Její nasládlou chuť si mohou při správné přípravě oblíbit i děti.
Suroviny
- 2 střední červené řepy
- 1 balení sojanézy nebo tofunézy
- sůl
- pepř
Příprava
- Červenou řepu oloupejte a zabalte do alobalu. Upečte v troubě na 175 stupňů cca 45 minut.
- Je možné ji také ve slupce uvařit v hrnci, po vychladnutí oloupat.
- Pokud jste pekli v troubě, po vychladnutí vyjměte z alobalu.
- Nastrouhejte na jemno a promíchejte s ostatními surovinami.
- Můžete také dochutit navíc umeoctem, citronovou štávou apod.
TIP: Červenou řepu je možné také použít syrovou a místo sojanézy se dá využít běžná kysaná smetana. A pokud je červené řepy dostatek, další chutný recept je carpaccio z červené řepy. Tady recept, jak připravit carpaccio z řepy.