Mexické svatební sušenky s lahodnou máslovou náplní a ořechy mají drobivou strukturu a sladkou polevu z moučkového cukru.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 15 minut
- Přídavný čas: 1 hodina 20 minut
- Celkem: 1 hodina 55 minut
- Počet porcí: 36
Ingredience
- 1 šálek nesoleného másla, změklého
- ½ šálku bílého cukru
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžičky vody
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek jemně nasekaných mandlí
- ¼ lžičky soli
- ½ šálku moučkového cukru nebo více podle potřeby
Postup
- Máslo a cukr šlehejte ve střední míse elektrickým mixérem, dokud nebude světlé a nadýchané.
- Přimíchejte vanilku a vodu.
- Přidejte mouku, mandle a sůl.
- Šlehejte při nízkých otáčkách, dokud se těsto nespojí.
- Přikryjte a nechte 1 až 3 hodiny chladit.
- Předehřejte troubu na 165 °C.
- Z vychlazeného těsta vytvarujte 1palcové velké kuličky a položte je 2 palce od sebe na nevyložené plechy na sušenky.
- Pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut.
- Sušenky vyjměte z plechů a přeneste na drátěné mřížky, aby vychladly, 20 až 30 minut.
- Do mělké misky dejte moučkový cukr.
- Vychladlé sušenky obalte v moučkovém cukru.
- Přeneste do vzduchotěsné nádoby a skladujte při pokojové teplotě.