Tato snadná zapečená máslová dýně je vynikající k jídlu a na talíři vypadá krásně, především, pokud je podávaná přímo ze slupky.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 1 hodina 30 minut
- Celkem: 1 hodina 40 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 velká máslová dýně, podélně rozpůlená a zbavená semínek
- 1 lžíce másla nakrájeného na kousky
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Dýni položte řeznou stranou dolů do pekáče o rozměrech 23×33 cm.
- Kolem půlek dýní nalijte 2 šálky vody.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nezměknou a nepropíchnou se vidličkou, přibližně 1 a 1/2 hodiny, a podle potřeby přidávejte další vodu.
- Vyjměte z trouby a přeneste každou polovinu na talíř řeznou stranou nahoru.
- Každou polovinu potřete máslem, osolte a opepřete.