Tento francouzský koláč quiche připravíte během hodiny.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Pečení: 40 minut
- Celkem: 1 hodina 5 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 1 šálek nakrájené cibule
- 1 šálek nakrájených čerstvých hub
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 balení mraženého sekaného špenátu, rozmrazeného a dobře osušeného
- 2/3 šálku jemně nasekané plně uvařené šunky
- 5 velkých vajec
- 3 šálky strouhaného sýra
- 1/8 lžičky pepře
Postup
- Ve velké pánvi osmahněte na oleji cibuli a houby do měkka.
- Přidejte špenát a šunku.
- Vařte a míchejte, dokud se neodpaří přebytečná vlhkost. Poté nechte mírně vychladnout.
- Rozšlehejte vejce, přidejte sýr a dobře promíchejte.
- Vmíchejte špenátovou směs a pepř. Dobře promíchejte.
- Rovnoměrně rozetřete do vymaštěného 22 cm koláčového talíře nebo nádoby na quiche.
- Pečte na 175 °C 40-45 minut nebo dokud nůž zapíchnutý do středu nevyjde čistý.