Tato polévka je obzvlášť dobrá za chladných zimních večerů.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 4 hodiny
- Celkem: 4 hodiny 30 minut
- Počet porcí: 12
Ingredience
- 1 zbytek krůtího jatečně upraveného těla
- 3 čtvrtlitry vody
- 2 plechovky kuřecího vývaru se sníženým obsahem sodíku
- 1/2 šálku nevařené dlouhozrnné rýže
- 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
- 4 celerové listy, jemně nasekané
- 2 střední mrkve, nastrouhané
- 1 bobkový list
- špetka drůbežího koření
- 1/2 lžičky cibulového prášku
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky pepře
- sůl – volitelně
Postup
- Do hrnce dejte krůtu, vodu a vývar.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu, přikryjte a vařte 4-5 hodin.
- Vyjměte krůtu z vývaru.
- Odstraňte veškeré maso a nakrájejte jej na kostky.
- Vraťte do vývaru spolu s rýží, cibulí, celerem, mrkví, bobkovým listem a drůbežím kořením.
- Podle chuti přidejte zbývající koření.
- Přikryjte a vařte na mírném ohni, dokud se rýže neuvaří. Bobkový list vyjměte.