Tento recept na domácí grahamovou krustu je hotový rychle. Je to skvělý základ pro krémové koláče, tvarohové dorty, pekanový koláč a všechny ostatní dezerty, které používají korpus z grahamových sušenek.
Ingredience
- 12 obdélníkových grahamových sušenek (asi 170 g), rozlámaných na kousky
- 8 lžic másla, rozpuštěného
- 2 lžíce cukru
- 1/8 lžičky soli
Volitelně:
- 2 lžičky jemně nastrouhané citronové nebo pomerančové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Pokud pečete kůrku, předehřejte troubu na 175 °c. Rošt umístěte do střední polohy.
- V kuchyňském robotu rozemelte grahamové sušenky na jemno.
- Vložte rozdrcené grahamové sušenky do silného plastového sáčku. Sáček uzavřete a přejeďte válečkem, abyste grahamové sušenky rozdrtili na jemnou drť.
- Do kuchyňského robotu přidejte máslo, cukr, sůl a případně pomerančovou kůru a vanilku (pokud používáte). Mixujte, dokud se nespojí.
- Drobky rovnoměrně rozprostřete na dno koláčové formy. Prsty ji vtlačte do boků formy po celém obvodu a poté na dno formy.
- Pokud ho chcete použít okamžitě a/nebo ho plníte něčím, co není třeba péct, nemusíte kůrku nejprve péct.
- Místo toho dejte korpus na 15 minut do mrazáku, aby máslo ztuhlo. Vyjměte ho a naplňte dle potřeby.
- Pokud chcete tuto kůrku před plněním upéct kvůli opečené chuti, vložte ji na 10 minut do středu předehřáté trouby nebo dokud okraje lehce nezhnědnou.
- Koláčovou formu postavte na mřížku, aby vychladla na pokojovou teplotu. Vychladlý korpus nyní můžete použít.