Tento rychlý a snadný recept na špagety má bohatou chuť díky italské klobáse a rychlé domácí omáčce na špagety. Nezapomeňte na parmezán.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 3 až 4
Ingredience
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 žlutá cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, rozemleté
- 170 g italské sladké klobásy
- 170 g italské pálivé a pikantní klobásy
- 1 plechovka drcených rajčat (nebo protlak z plechovky celých loupaných rajčat)
- 450 g špaget
- sůl
- čerstvě nastrouhaný parmezán
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte lžíci extra panenského olivového oleje na středním nebo mírném ohni.
- Přidejte nakrájenou cibuli a vařte ji asi 5 minut, dokud nezprůsvitní.
- Přidejte prolisovaný česnek a vařte ještě 1 minutu.
- Zatímco se cibule vaří, dejte vařit velký hrnec osolené vody na těstoviny (4 litry vody se 2 lžícemi soli).
- Vyndejte uvařenou cibuli a česnek z pánve a dejte stranou.
- Maso z klobásy vyjměte z obalů (pokud je klobása v článcích) a přidejte na pánev, přičemž maso rozbijte prsty.
- Vařte na středním ohni, dokud maso lehce nezhnědne.
- Na pánev s masem z klobásy přidejte drcená nebo protlak z konzervovaných rajčat i se šťávou.
- Přidejte vařenou cibuli a česnek.
- Zahřejte na mírném ohni.
- Jakmile se voda na těstoviny začne vařit, přidejte špagety.
- Nechte vodu znovu přivést k varu.
- Vařte nezakryté a prudkým varem tak dlouho, jak je uvedeno na obalu těstovin, obvykle asi 10 až 12 minut.
- Když jsou těstoviny al dente (uvařené, avšak stále trochu pevné), odstavte hrnec z ohně.
- Těstoviny slijte a dejte je do servírovací mísy.
- Ihned podávejte. Promíchejte je s omáčkou a ozdobte strouhaným parmezánem.