Snadný recept na velmi chutné korejské mleté hovězí maso.
Toto chutné a plnohodnotné korejské jídlo se podává s květákovou rýží.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience na omáčku
- ¼ šálku sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku (nebo použijte bezlepkovou alternativu a podle potřeby přidejte sůl)
- 1 lžíce medu nebo tekutá alternativa bez cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- ½ lžičky drcených vloček červené papriky
Na stir-fry:
- 2 lžíce avokádového oleje
- 450 g libového mletého hovězího masa
- 1 lžíce čerstvého mletého česneku
- 1 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru
Na dokončení pokrmu:
- 1 lžíce sezamového oleje
- ¼ šálku tence nakrájené zelené cibule (pouze zelené části)
Postup
- V malé misce připravte omáčku tak, že smícháte sójovou omáčku, med, kukuřičný škrob a vločky červené papriky. Odstavte.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
- Přidejte hovězí maso a za stálého míchání ho vařte, dokud nezrůžoví, a během vaření ho rozmíchejte na drobné kousky, asi 5 minut.
- Hovězí maso nechte okapat. Poté ho vraťte na pánev.
- Přidejte na pánev česnek a zázvor a za stálého míchání vařte 1 minutu.
- Omáčku vmíchejte do hovězího masa.
- Vařte další 2 minuty, dokud se omáčka neprohřeje a nezhoustne.
- Vypněte oheň, pokrm pokapejte sezamovým olejem, posypte zelenou cibulkou a podávejte.