Tyto jablečné palačinky jsou ideální pro ranní sobotní snídani. Jedna dávka pro rodinu nikdy nestačí. Tyto lahodné palačinky jsou vždy vláčné a výživné.
Ingredience
- 1 šálek strouhaného kyselého jablka
- 1 šálek mléka
- ¼ šálku rozpuštěného másla
- 1 velké vejce
- 1 a ¼ hrnku hladké mouky
- 1 lžíce bílého cukru
- 1 a ¼ lžičky prášku do pečiva
- ¼ lžičky mleté skořice
Postup
- Ve velké míse smíchejte jablka, mléko, máslo a vejce.
- Do samostatné mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva a skořici. Směs mouky vmíchejte do jablečné směsi, dokud se nespojí.
- Rozehřejte lehce naolejovanou pánvičku na středně vysokou teplotu.
- Na rozpálenou pánev kápněte po 1/4 hrnku těsta a smažte, dokud dno lehce nezhnědne. Obraťte a smažte, dokud nezhnědne i druhá strana. Postup opakujte se zbývajícím těstem.