Vyzkoušejte recept na tuto sýrovou pochoutku, kterou můžete pohostit každou nečekanou návštěvu.
Ingredience
- 3 bločky (po 300 g) sýra Cheddar, nastrouhaný a poté ponechaný při pokojové teplotě
- 1 šálek změklého másla
- 4 šálky prosáté hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 1/8 lžičky černého pepře
- 1/8 lžičky kajenského pepře
- špetka česnekového prášku
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Do mísy silného elektrického mixéru vložte změklý sýr a máslo. Pomocí nejtěžšího nástavce s lopatkami mixéru šlehejte, dokud směs nebude mít konzistenci šlehačky, 15 až 30 minut.
- Do velké mísy prosejte 3 šálky mouky se solí, černým pepřem, kajenským pepřem a česnekovým práškem. Postupně přidávejte ochucenou mouku do sýrové směsi po velkých lžících a po každém přidání dobře vyšlehejte.
- Postupně přidávejte zbývající 1 hrnek neochucené mouky, dokud těsto nebude poněkud tuhé, ale stále dostatečně měkké, aby se dalo protlačit lisem na sušenky; možná nebude nutné přidat všechnu mouku.
- Lehce postříkejte 4 plechy na sušenky sprejem na vaření. Část těsta vložte do lisu na sušenky opatřeného hvězdicovou trubičkou a vytlačte těsto na plech v dlouhých pruzích po celé délce plechu.
- Postup opakujte, dokud není plech plný. Pečte, dokud nejsou brčka zlatohnědá a křupavá, asi 20 minut.
- Dlouhé proužky rukama nebo ostrým nožem nalámejte nebo nakrájejte na kousky. Nechte je vychladnout na drátěné mřížce.
- Po úplném vychladnutí je podávejte nebo uchovávejte v těsně přikryté nádobě.