Tyto těstoviny se škeblovou omáčkou je snadné a levné jídlo. Škeblovou omáčku můžete zkusit na jakýchkoli těstovinách, obzvlášť chutné jsou linguine s citronem a pepřem. Omáčku můžete rozšířit pro větší porce přidáním 1/2 šálku kuřecího vývaru.
Ingredience
- 1 balení (450 g) těstovin (linguini)
- 2 plechovky (185 g) mletých škeblí i se šťávou
- ½ šálku rostlinného oleje
- ¼ šálku másla
- 1 lžíce sušené petrželky
- ¼ lžíce sušené bazalky
- ½ lžičky mletého česneku
- mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Vařte linguine, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus, asi 11 minut. Slijte vodu.
- Zatímco se těstoviny vaří, smíchejte škeble se šťávou, olejem, máslem, petrželkou, bazalkou, česnekem a pepřem ve velkém hrnci. Vařte na mírném ohni, dokud se nerozvaří.
- Teplou škeblovou omáčku podávejte na těstovinách.