Svěží a lahodný recept na krevetové taco s lehce pikantní avokádovou pěnou a křupavým zelným salátem, kterému se nedá odolat.
Milujete tacos a hledáte neustále nové tacos recepty? Pak musíte určitě vyzkoušet i tento, ve kterém nechybí ani plody moře –krevety.
Ingredience
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce limetkové šťávy z 1 limetky
- 2 lžíce koření na taco
- 450 g velkých krevet oloupaných, zbavených kůže a ocásků, asi 30 kusů
- 8 kukuřičných tortill, nahřátých
- Mexická pálivá omáčka, k podávání (nepovinné)
- Klíny limetky, na podávání
Na avokádovou pěnu:
- 1 malé avokádo
- 1 velký stroužek česneku
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 1/2 lžičky mořské soli
- 2 lžíce limetkové šťávy z 1-2 limetek
- 1/4 šálku koriandru
- 1 malé jalapeños, zbavené semínek
Na zelný salát:
- 3 šálky tence nakrouhaného zelí
- 1/3 šálku bílé cibule nakrájené na tenké plátky (1/2 střední cibule)
- 1/3 šálku nasekaných čerstvých koriandrových listů
Postup
- Ve velké míse smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu a koření taco. Přidejte krevety a promíchejte.
- Připravte pěnu: Vložte avokádo, česnek, zakysanou smetanu, sůl, limetkovou šťávu, koriandr a jalapeño do kuchyňského robotu. Rozmixujte do hladka.
- Připravte salát: V míse smíchejte zelí, syrovou cibuli a koriandr s 1/2 šálku avokádové pěny, dokud se úplně nespojí.
- Rozpalte velkou pánev na střední teplotu. Zahřejte tortilly, případně je potřete trochou olivového oleje. Po zahřátí/opečení je položte na talíř a přikryjte utěrkou, aby zůstaly teplé.
- Na pánev přidejte krevety a smažte je, dokud nezrůžoví a nebudou zcela propečené, asi 2 minuty z každé strany.
- Na každou tortillu položte 3-4 krevety a navrch dejte salát. V případě potřeby podávejte s horkou omáčkou.