broskvovy-kolac

Vyzkoušejte recept na tuto sladkou dobrotu, kterou si zlepšíte každé ráno.

Ingredience

  • 2 plechovky (425 g) nakrájených broskví v sirupu
  • 1/2 šálku másla
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 šálek cukru
  • 1 šálek mléka

Na domácí šlehačku:

  • 2 šálky smetany ke šlehání, vychlazené v lednici
  • 4 lžíce cukru

Postup

Koláč

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Slijte 1 plechovku broskví, sirup z druhé plechovky si ponechte.
  3. Máslo vložte do pekáče, zahřívejte ho na sporáku nebo v troubě, dokud se nerozpustí.
  4. Ve středně velké míse smíchejte mouku a cukr. Vmíchejte mléko a sirup z broskví.
  5. Těsto nalijte na rozpuštěné máslo v zapékací misce. Na těsto naaranžujte broskve. Pečte 1 hodinu. Koláč je hotový, když se těsto kolem broskví zvedne a kůrka je hustá a zlatohnědá.
  6. Podávejte teplý s čerstvou šlehačkou.

Domácí šlehačka

  1. Velkou kovovou mísu na míchání a drátěný šlehací nástavec dejte asi na 20 minut vychladit do mrazáku.
  2. Do studené mísy nalijte vychlazenou smetanu a cukr a šlehejte, asi 5 minut. Směs by měla držet svůj tvar, když ji upustíte ze lžíce. Nepřešlehejte, jinak budete mít přeslazené máslo.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang