Zdravý recept na rýžový pokrm inspirovaný cajunskou kuchyní, který je plný pikantních španělských klobás, sladkých paprik a rajčat.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 kuřecí prsa nakrájená na kousky
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 červená paprika nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 75 g choriza, nakrájeného na plátky
- 1 lžíce cajunského koření
- 250 g dlouhozrnné rýže
- 400 g plechovky švestkových rajčat
- 350 ml kuřecího vývaru
Postup
- Na velké pánvi s pokličkou rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a 5-8 minut opékejte 2 nakrájená kuřecí prsa dozlatova.
- Vyjměte je a dejte stranou. Vhoďte 1 cibuli nakrájenou na kostičky a vařte 3-4 minuty, dokud nezměkne.
- Přidejte na tenké plátky nakrájenou červenou papriku, 2 rozmačkané stroužky česneku, 75 g nakrájeného choriza a 1 lžíci cajunského koření a vařte dalších 5 minut.
- Vmíchejte zpět kuřecí maso a 250 g dlouhozrnné rýže, přidejte 400 g plechovky rajčat a 350 ml kuřecího vývaru.
- Přikryjte a vařte 20-25 minut, dokud rýže nezměkne.