Recept na nadýchané ricottové palačinky

MoučníkySladká jídlaSnídaně
ricottove-palacinky

Extra nadýchané ricottové palačinky musíte vyzkoušet. Jsou alternativou k obvyklé sobotní snídani a jsou dobrou záminkou, abyste ricottu zařadili na svůj nákupní seznam.

Ingredience

  • 1 hrnek sýra ricotta
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 lžíce cukru krystal
  • 1/4 lžičky jemné soli
  • 3/4 šálku mléka (ne odtučněného)
  • 2 velká vejce, oddělená
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • Máslo na vaření

Postup

  1. Pokud se vám zdá, že má ricotta hodně tekutiny, dejte ji asi 30 minut před začátkem vaření do jemného sítka, aby se přebytečná tekutina slila. Pokud se vám ricotta zdá poměrně suchá a kompaktní, můžete tento krok vynechat.
  2. V malé misce prošlehejte mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. V samostatné větší míse smíchejte ricottu, mléko, žloutky a vanilku. Přidejte suché přísady do směsi ricotty a mléka a jemně míchejte, dokud se nespojí.
  3. Bílky ušlehejte ručním elektrickým mixérem do tuha. Malý kopeček bílků vmíchejte do palačinkového těsta, aby se těsto odlehčilo, a poté stěrkou vmíchejte zbylé bílky.
  4. Rozehřejte lívanečník na středně vysoké teplotě. Na pánvi rozpusťte kousek másla, jen tolik, aby pokrylo povrch. Pomocí 1/3 šálku nalijte těsto na rozpálenou pánev.
  5. Palačinky smažte asi 3 až 4 minuty, dokud jejich spodní strana nezezlátne a dokud na nich nevyskočí několik bublinek.
  6. Palačinky obraťte a smažte další 2 až 3 minuty, dokud nezezlátnou. Postup opakujte se zbývajícími palačinkami.
  7. Palačinky ihned podávejte s javorovým sirupem, ovocným džemem, citronovým tvarohem nebo moučkovým cukrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang